2013-05-22 17:40:16• hírek • Kocsis Zoltán

Ismeretlenek megrongálták Iuliu Maniu szobrát

Alig egy éves polgármestersége alatt Dorel Coica immár sokadik alkalommal szólítja fel Szatmárnémeti lakosságát a polgári értékek betartására, azok tiszteletben tartására. Nem egy alkalommal bátorította a szemtanúkat, amennyiben rongálásnak, vandalizmus tanúi, azonnal jelentsék a dolgot a rendőrségnek!

A szerdai sajtótájékoztatóján, amely elvileg a Szatmárnémeti Városnapok programjáról kellett volna szóljon, egy újabb vandál cselekedetről is be kellett számolnia: az éjszaka során ismeretlen tettesek leverték a Iuliu Maniu szobor egyik oldalát!

Az 1873-ban a szilágysági Szilágybadacsonyban született és 1953-ban a máramarossyigeti börtönben politikai fogolyként elhunyt egykori jogász, parasztpárti politikus és miniszterelnök régi központban álló szobrának meggyalázása nem az egyedüli tette a vandáloknak: az utóbbi napokban a Kossuth-kertben a kisvasút vagonját borították fel, padokat, szemeteseket törtek össze.

Coica a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy állandó járőrszolgálatot hoznak létre az ott tapasztalt esetek megfékezésének reményében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: