2014-03-13 18:12:51• hírek • Szatmár.ro

Ismeretlen tettes gyújtotta fel a száraz növényzetet a Petei út mentén

A tűzoltóknak szerencsére sikerült rövid idő alatt megfékezniük a gyorsan terjedő lángokat.

Egyelőre csak találgatnak a Petei út mentén található irodaépületek és termelőcsarnokokban dolgozók, hogy ki okozott tüzet a közelben az elszáradt növényzet meggyújtásával. Csütörtökön 15 óra után ugyanis dolguk akadt a szatmári tűzoltóknak: az egyik közeli autóbontó tulajdonosa riasztotta őket, hogy ég a növényzet, a lángok pedig több irányba is terjednek, vállalkozása székhelyét is veszélyeztetve.

A helyszínre érkező tűzoltók viszonylag gyorsan eloltották a lángokat, de arra nem tudtak választ adni, hogy hogyan keletkezett a tűz. Találgatásba nem bocsájtkoztak, de a közeli épületekben dolgozók gyújtogatásra gyanakodtak.

Volt olyan, aki szerint valaki takarított a területén, az összegyűjtött száraz növényeket pedig begyújtotta - innen terjedt tovább a tűz. Másvalaki szerint elképzelhető, hogy az általában a környéken legeltető juhászok okozták a tüzet - a száraz növényzet ugyanis akadályozta, hogy friss fű nőjön.

Bárki is okozta a tüzet, egy biztos: felelőtlen volt, hiszen több épületre is átterjedhettek volna a lángok, ha a tűzoltók nem lépnek közbe idejében.

Égett a száraz növényzet

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: