2012-02-08 10:05:37• hírek • Szatmár.ro

Ismerd meg a velencei karnevál fantasztikus légkörét

A velencei karnevál 2012-ben is régi pompájában tündököl. Hagyománya ősi alapokon nyugszik és minden évben több ezer embert csábít a csillogás, a fantasztikus ruhaköltemények és álarcok sora.

Ha még nem vettél részt a velencei karneválon, akkor megteheted most, hiszen rengeteg program, sok-sok látnivaló vár rád itt ez év februárjában is. Nem hagyhatod ki ezt a hatalmas szabadtéri színjátékot, ahol az utcák alkotják a színteret, a városlakók pedig a színészek és egyben a nézők is.

A velencei karnevál sok részletet megőrzött a múltból. Ma is megszólalnak a harsonák és az ég hirtelen tele lesz menekülő színekkel, léggömbök százai repülnek, imbolyognak a magasban, mintha Velence is szállni készülne. A Campanile tornyából a Dózse-palota egyik oszlopához erősített drótkötélen lassan csúszik lefelé a papírral bevont gipszgalamb.

Velence még a 18. században nyerte el a karneválok városa címet, a hagyományok újraélesztése pedig csupán két évtizeddel ezelőttre tehető. Aki ellátogat a következő hétvégéken Velencébe, megismerheti ennek az elvarázsolt, romantikus város farsangi arculatát, amely ma a világ legrangosabb eseményeinek egyike.



A karnevál ideje alatt hozzávetőleg félmillió turista keresi fel a várost, és a turisták száma évről évre nő. Velence látnivalói közül elsődleges a Szent Márk tér, melyet Piazza-ként is szoktak hívni, a város szívében helyezkedik el, itt találhatók a város nevezetességei: a Dózse-palota a Sóhajok hídjával, a Szent Márk-székesegyház, az Óratorony, a Campanile.

Szent Márk Bazilika a IX. század elején épült, 150 évvel később tűzvész miatt leégett és újjá kellett építeni. Homlokzatán számos képet csodálhatunk meg, a boltív felett pedig bronzlovak állnak. A székesegyház bejáratával szemben áll a város második legnagyobb épülete, a Campanille, melynek harangtornya közel 100 méter magas.

A torony alatt helyezkedik el Sansovino munkája, a carrarai fehér márványból és isztriai kőből készült épület, a Loggetta. Jobbra a bazilikától az 1496-ban emelt Óratorony magasodik, melyet építésének idejében csodaszerkezetnek tartottak.

A Dózse palota a IX. század elején épült erődként funkcionált. A palotába sétálva most híres festők,Tintoretto és Tiziano remekműveit csodálhatjuk meg, a térkép szobában pedig Marco Polo utazásait követhetjük nyomon.

Számos lehetőség kínálkozik, arra, hogy te is megcsodáld mindezeket, hiszen az utazási irodák számos kedvezményes csomaggal várják a karneválra vágyókat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: