2010-03-31 18:20:36• hírek • Póti Orsolya

A legkedveltebb úti cél Tunézia

A szatmáriak egyik legkedveltebb desztinációja az évek során Tunézia lett. Sokan szívesebben utaznak az afrikai kontinensre, mint máshová.

Évek óta a szatmári utazók körében az egyik legkedveltebb desztináció Tunézia különböző települései, városkái - mondta el a Szatmár.ro-nak a Solarex Tours utazási iroda utazási ügynöke, Molnár Tímea.  Az irodának egész évben vannak jutányos ajánlatai Tunéziába, de legtöbben elő- illetve  utószezonban utaznak, és látogatják meg az afrikai kontinens egzotikus országát.   

Az előszezonban, azaz a márciusi és április hónapokban az ajánlatok sokkal olcsóbbak, mint máskor, és az afrikai éghajlat is ilyenkor a kedvezőbb a más kontinensről érkezőknek. A tunéziai utak ára 250 és 350 euró között mozog. A legkedveltebb tunéziai települések Sousse és Monastir. A városkákban hatalmas területen fekszenek a szállodák, amelyben uszodától bevásárlóközpontokig minden megtalálható a kényelmet kedvelő turisták számára. 

Sousse a fővárostól, Tunisztól 140 km-re található, a Földközi-tenger partjának délkeleti részén. Kevesen ismerik a város nevét, pedig a világ egyik legszebb egzotikus nyaralóhelye, amelyet a helyiek Tunézia gyöngyszemének tartják. A turistákat magával ragadja a homokos tengerpart, az arab stílusú szállodák, valamint a bódító illatú olajkertek és a speciális ételek. Sousse jellegzetes nyaralóhely, amely kényelmes szállodákat, kellemes fürdési lehetőséget, vízi sportok nagy választékát és mozgalmas éjszakai életet kínál az ide látogatóknak. Szűk utcácskák, tele boltokkal az arab mesék hangulatát idézik.

Monastir Tunézia egyik legszebb fürdővárosa, amely 190 km-re fekszik délre a fővárostól. A városkában  figyelemreméltó a hagyományos stílusban épült, aranykupolás mauzóleum, valamint a hangulatos pálmás övezet széles sétányaival, tágas tereivel és szállodáival kiváló feltételeket biztosít az üdülni vágyók számára. A városokból lehetőség nyílik fakultatív kirándulásokra és programokra, hiszen rengeteg kíséret és idegenvezető található. Sokan a fővárost látogatják, mások pedig elhagyják a luxus szállodák területét, és mélyebben betekintenek az afrikai kultúrába.

Van olyan, aki már februárban bevállalja az afrikai utazást, hiszen már februárban is meleg van, és az ajánlatok is olcsóbbak.


Sousse, Tunézia gyöngyszeme
Sousse, Tunézia gyöngyszeme


Monastir  Tunézia legszebb fürdővárosa
Monastir Tunézia legszebb fürdővárosa


 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: