2012-01-18 14:59:40• hírek • Szatmár.ro

Ismerd meg Marokkó pezsgő atmoszféráját

A hatalmas hegyvidékek, a vad déli szurdokok és Casablanca hangulata minden turistát magával ragad. Ha szívesen nézed a kultúrák keveredését és egymásra gyakorolt hatását, kitűnő hely számodra Marokkó.

Igazán kivételes hangulattal ajándékozza meg az utazókat a francia, a berber, a mediterrán és az afrikai világok sajátos keveredése. Dacolva a fertőzésveszéllyel, sokan nyakukba veszik az országot, és felkeresik Fest, Marrakes-t, Mazagant, Mogadort, az erődvárosokat Ksart és Ajt-ben Haddut, és sokan indulnak sivatagi erőpróbára vagy a cédruserdőkről híres Ifarne Nemzeti Parkba.

Rengetegen tesznek látogatást a filmek világából ismert, különleges atmoszférájú városba, Casablancába. Itt megtekintheted az Anfa villanegyedet az Atlanti-óceán partján, a II. Hassan mecsetet, mely a világ harmadik legnagyobb mecsete. A városnézés során eljuthatsz a királyi palota körzetébe, érintheted az Arab Liga parkját, valamint az V. Mohamed teret és az Egyesült Nemzetek terét, ahol a névadó "Fehér Házat" az egykori kormányzósági épületeket láthatod.

Fes a legősibb királyi város, Marokkó vallási és kulturális központja. Itt érdemes megtekintened a IX-XIV. században épült Medinát, a benne található Bou Inania Medersát (Korán-iskola), emellett a világhírű Karaouine mecset környékét, a Nejjarine szökőkutat, II. Idriss, a város alapítójának mauzóleumát, valamint a bőrcserzők, és szőnyegszövők negyedét.

„Dél gyöngyét", azaz Marrakesht semmiképpen nem szabad kihagynod, ha már Marokkóban jársz. A várost a XI. században alapították az Almoravidák. Ez a dinasztia csodálatos palotákat és kerteket hagyott Marrakeshre. A Szadida sírok, a Bahia palota, a Menara kert, a Koutubia mecset és a híres Jemma El Fna tér teljesen elbűvöl. A tereken a mesemondók, kígyóbűvölők, tűznyelők, akrobaták és utcai pecsenyesütők forgatagának, és a Ezeregyéjszaka meséibe illő nyüzsgésének felfedezésére nyílik lehetőség.

Virológiai szempontból az észak-afrikai partvidék - Tunézia, Egyiptom, Algéria, Marokkó - az egyik legveszélyesebb régió, ezért javasolt a védőoltás, még akkor is, ha ez sokaknak nem szokása.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: