2012-06-20 19:05:25• hírek • Póti Orsolya

Iskolazáró ünnepség a filharmóniában

Június 20-án hangversennyel zárta az iskolai évet a szatmárnémeti „Aurel Popp" Zene- és Képzőművészeti Líceum. Az évzáró ünnepségen a tanintézmény hangszer- és énekszakos diákjai mutatták be tehetségüket.

A „Dinu Lipatti" Filharmónia adott otthont a Művészeti Líceum évzáró ünnepségének szerda délután. Az érdeklődők a tanintézmény zeneszakos diákjainak műsorát követhették figyelemmel, amely az Európa himnusszal, azaz Beethoven IX. szimfóniájával vette kezdetét. A Líceum zenekarának produkciója után az iskola vezetősége - Sabo Marcel igazgató és Manfrédi Annamária aligazgatónő - köszöntötte a diákokat és a közönséget.

A köszöntőbeszédek után Teleman, Három hősi indulója csendült fel az iskola négy trombitaszakos diákjának - Nagy Dániel, Szabó Tamás, Bai Lóránt, Török Attila - előadásában. A produkciót zongora- és hegedűdarabok követték: elhangzott Grieg Tavasz című műve, egy Chopin Keringő és két Kreisler darab.

A líceum zenekara előadta Solvejg dalát, majd Baklanova, Mozart és Händel darabok következtek a zongora, hegedű és ének szakos diákok előadásában. A műsor a Gaudemaus című dallal zárult, melyet a líceum Excelsior nevű kórusa és a líceum zenekara adott elő. A kórust vezette Tuturas Ecaterina tanárnő, a karmester pedig Florea Ion volt.

 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: