2018-08-08 06:13:46• hírek • közlemény

Iskolatáska-gyűjtési akciót szervez a Caritas

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet szociális gyermekintézményeiben kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a szerény anyagi körülmények között élő gyermekek megkapják azt a plusz segítséget, támogatást, amelyre szükségük van ahhoz, hogy iskolába járjanak.

Képességeik fejlesztése által ezek a gyermekek lépést tudnak tartani osztálytársaikkal a tanulás terén, az iskolai sikerélmény pedig fontos tényezője az iskolapadban való megmaradásnak. A megfelelő nevelés és a tanulás által reális esélyt kapnak arra, hogy a társadalom hasznos és értékes tagjaivá váljanak.

Iskolatáska-gyűjtési akciója keretében a Caritas arra kéri a lakosokat, hogy amikor lecserélik gyermekeik, unokáik használt, de még jó állapotban lévő iskolatáskáit, gondoljanak azokra a gyerekekre, akiknek nincs lehetőségük új iskolatáskával kezdeni a tanévet. Ne dobják el a még használható iskolatáskákat, hanem adományozzák a Caritas gyermekintézményeibe járó hátrányos helyzetű iskolásoknak.


Az adományozásra szánt iskolatáskákat a Caritas szatmárnémeti, Delavrancea utca 9. szám alatti Szociális és Szakmai Integrációs Forrásközpontjában adhatják le a segítő szándékú lakosok, augusztus 8. és 24. között, hétfőtől péntekig 12 és 16 óra között.


Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: