2017-03-24 14:23:43• hírek • Kocsis Zoltán

Iskola-szigetelés és polgármesteri hivatal-bővítés Sárközújlakon

Jelentős ráncfelvarráson eshet át több középület Sárközújlakon, az önkormányzat szigetelné az általános és a középiskolát, valamint az orvosi rendelőt. Újjászülethet továbbá maga a polgármesteri hivatal is, amelyet ki is bővítene Piricsi Artúr polgármester.

Mintegy négyszáz diák tanul jelenleg a Gheorghe Baritiu Műszaki Líceumban Sárközújlakon. Az önkormányzat számára nyilván nem mindegy, ezt milyen körülmények között teszik meg. Éppen ezért uniós forrásokat bevonva szeretné hőszigetelni az épületet Piricsi. Ezen kívül a rehabilitálás során kicserélnék az elektromos hálózatot, korszerűsítenék a fűtést, lecserélnék a tetőt.

Hasonló beavatkozást szeretne megvalósítani Piricsi Artúr a Petőfi Sándor Általános Iskola központi épületén is. Erre azonban nem lehet uniós pályázatot benyújtani, ennek ellenére a kisváros első embere bízik benne, hogy sikerül megtalálni a szükséges forrásokat. Az általános iskolának amúgy 1100 diákja van.

Három családorvos és két fogorvos dolgozik Sárközújlak orvosi rendelőjében, ahol remélhetőleg a következő télen már korszerűsített fűtési rendszer fogadja a pácienseket. „Nagyon nem mindegy, hogy a betegek milyen körülmények közepette várakoznak. Éppen ezért céljaink között szerepel, hogy legkésőbb jövőre ezt az épületet is leszigeteljük”, fogalmazott Piricsi.

Nem kell addig várni, a polgármester elképzelései szerint már a városnapokig elkészülhet viszont „az új” polgármesteri hivatal. „A szükséges anyagok nagy részét már a tavaly megvettük, ezért bizakodó vagyok, hogy minél hamarabb befejezzük az épület felújítását”, mondta a polgármester.

Elárulta, jövőre kibővítik a hivatal épületét: a régi adórészleget már elbontották, helyére háromszor akkora épületet húznak fel, ami lehetővé teszi, hogy odaköltözzön a személyigazolvány-osztály.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: