2018-05-31 20:46:44• hírek • Oszkó Viktória

Iskolásokkal beszélgetnek a családon belüli erőszakról

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, milyen fontos az, hogy gyermekeink megfelelő tájékozottsággal, használható információkkal és lelki megerősítéssel lépjenek ki az iskolapadból.

A csíkszeredai Áradat Egyesület és az RMDSZ Nőszervezetének közös iskolai tájékoztató programsorozata, felbuzdulva a tavalyi sikereken idén is folytatódik. A kezdeményezés célja az, hogy az iskolás gyerekek naprakészebb információkat szerezhessenek arról, milyen formában is érintheti a családok tagjait fizikai- vagy éppen lelki erőszak, különös tekintettel a nők elleni fellépésekre.


A forgatókönyv ezúttal is nagyon hasonló a tavalyihoz. Idén is 22 szakembert kértek fel, hogy tartsanak a témában rendhagyó osztályfőnöki órát, ami nem kevesebb mint 300 diákot érint hét megye különböző oktatási intézményeiben.


A Nőszervezet Nők Elleni Erőszak Elleni Mozgalmának (NEEEM) egyik központi eleme a mentalitásváltás, ezért tartja fontosnak a szervezet, hogy iskolásokat is bevonjanak a programba, és már fiatalkorban elkezdjenek beszélni a témáról, annak súlyos társadalmi jelentőségéről.


Az oktatóprogram „Az élet ERŐszakos oldala” elnevezést kapta, témája a bántalmazás családi-, iskolai- és párkapcsolati téren egyaránt. A tájékoztatón 14 és 18 év közötti fiatalok vehetnek részt, hogy a preventív foglalkozásnak köszönhetően megtanulhassák, hogy mindennél fontosabb az, hogy kölcsönös tiszteleten alapuló, jól működő, erőszakmentes kapcsolatokban érdemes csak élnünk, és ez szükséges ahhoz, hogy kiegyensúlyozott tagjai és részei lehessünk a társadalomnak.


A programban résztvevő megyék között szerepel Kolozs, Bihar, Szatmár, Szilágy, Hargita, Kovászna és Maros megye is. 


Szatmár megyében Dicu Anastazia pszichológus szakember foglalkozik majd a fiatalokkal két oktatási intézményben, amelyek közül az egyik a Szatmárnémeti Református Gimnázium, a másik a Tasnádi Technológiai Líceum. 


A különórák jövő héten kezdődnek. A Refiben június 6-án, szerdán reggel 8.00-tól délután 14.00-ig tartanak majd a foglalkozások, Tasnádon pedig  7-én, csütörtökön ülnek majd össze a diákok délelőtt 10.00 órától. 

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: