2011-09-05 15:38:13• hírek • Szatmár.ro

A Szolgáló Szeretet Napja

A Szeretetszolgálat Éve részeként tematikus napot szervez a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye  Pasztorális Tanácsának diakónia munkacsoportja.

Első alkalommal szervezi meg a Szolgáló Szeretet Napját szeptember 10-én a diakónia munkacsoport, hogy egyeztetésre, közös tervezésre, tanácskozásra hívja egybe az egyházmegyében, szeretetszolgálat területén tevékenykedő közösségek, szervezetek képviselőit.

A szombaton megrendezésre kerülő tematikus nap során a Szent János apostol és evangélista templomban találkoznak, ahol Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök mutat be szentmisét, majd a Conta utcai Szent Alajos konviktusban folytatódnak a programok. Ft. Ágoston Ferencz krasznabélteki plébános, plébániai szeretetszolgálatért felelős lelkész bevezetője után a különböző, diakónia területén tevékenykedő közösségek, szervezetek egyszerre, párhuzamosan mutatják be tevékenységüket a csoportokra osztott résztvevőknek.

Megszervezik a Szolgáló Szeretet Napját

Ők forgószínpad szerűen, egymás után látogatják végig az egyházmegyei Caritas, a Máltai Segélyszolgálat, a piarista nővérek gyermekotthona, az egyházmegyei Kórházpasztorációs Iroda, az egyházmegyei börtönpasztoráció, és a plébániai szeretetszolgálat csoportok képviselőit, majd plénumban osztják meg véleményüket, ötleteiket az elhangzottakkal kapcsolatban.

Később közös plakátot készítenek, mely a tevékenységek sokszínűségét hivatott szemléltetni, a nap végi elmélkedést és imát követően pedig a piarista nővérek nagykárolyi rendházában nevelkedő leányok mutatnak be egy rövid színdarab-szerű előadást. A nap, a tevékenységek összehangolása mellett, az egyházmegye számos pontjáról érkező több, mint száz résztvevőnek lehet jó alkalom az erőgyűjtésre, az ötletekben, motivációban való gazdagodásra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: