2009-02-03 12:54:10• hírek • Parajdi Andrea

Kevesebb önrésszel a hőszigetelési programban

Újabb módosítások eszközölését tervezi az állam az országos hőszigetelési programban, ezzel tenné ugyanis népszerűbbé az amúgy nem túl sikeres kezdeményezést.

Nem kísérte nagy érdeklődés az évekkel ezelőtt elindított országos hőszigetelési programot, amelyre Szatmárnémetiben is meglepően kevés, mindössze hat lakótársulat iratkozott be.

Anderco Lászlótól, a Polgármesteri Hivatal Lakossági Ügyfélfogadó irodájának vezetőjétől megtudtuk, ezek közül három lakótársulat, a helyi önkormányzat által indított Zöld város, tiszta város című verseny dobogós helyezettje. A verseny győztesei pedig a városi tanács támogatásával vesznek részt a hőszigetelési programban.

Az állam megpróbálja a program lehetőségeit minél népszerűbbé tenni, ezért a tervek szerint a korábban meghatározott 33 százalékos önrészt, 20 százalékra redukálná, s emellett megnövelné a kormánytámogatás mértékét. A program jelenlegi feltétele 33 százalékos önrészt, 33 százalékos helyi tanácsi támogatást, valamint 34 %-os állami hozzájárulást határoz meg. Ha sikerül életbe léptetni az ú elképzeléseket, akkor a hőszigetelés költségeinek 50%-át a kormány, s 30 százalékát a városi tanács fizetné.

Anderco László irodavezető arról is beszámolt, hogy a kormány részéről olyan felvetések is elhangzottak már, amelyek összekötnék a Zöld ház, illetve a Hőszigetelési program lehetőségeit. Vagyis, akik beiratkoznak a hőszigetelési programba, 90 %-os kormánytámogatással építtethetnek ki nap-, szél- vagy geotermikus energiát felhasználó fűtési rendszereket.

Tömbházak az új városközpontban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: