2008-01-04 15:48:33• hírek • Szatmar.ro

Húsz iskolabuszt kap a megye

 Szatmár megyében húsz vidéki iskola licitált sikeresen a mikrobuszokra.

A kormány már évek óta fontos feladatnak tűzte ki az egyenlő esélyek biztosítását, a mikrobusz programot is ennek keretében indították el.


A felmérések alapján falusi környezetből egyetemre járok száma sokkal alacsonyabb, mint a városban felnőtt és tanult diákoké. Ezért is tartja szükségszerűnek a kormány a vidéki iskolák fejlesztését, a modernizálást és az iskolai körülmények minőségét. A mikrobuszprogram a tanulok szállítását próbálja megoldani, hogy ne legyen kizáró ok a nagy távolság egy-egy iskola kiválasztásánál.

Szatmár megyébe 2006-ban, összesen 18 iskolabusz érkezett, 2007 folyamán sem sikerült nagyban megemelni ezt a számot mivel a licitek többnyire elbuktak, így a Szatmár Megyei Főtanfelügyelőség 20 iskolabusz megvásárlására nyújtott lehetőséget.

Jelenleg viszont húsz vidéki iskola sikeres licittel juthat mikrobuszokhoz-tudtuk meg Kónya László főtanfelügyelő helyettestől.

- Annak érdekében, hogy a jövőben majdnem minden vidéki környezetben tanuló diák szállítása biztosítva legyen, a pénteki vezetőtanács ülésén úgy határoztunk idén még újabb húsz iskolabuszt fogunk beszerezni. Így jövőre körülbelül 70 busz állhat majd rendelkezésünkre. - magyarázta a főtanfelügyelő-helyettes.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: