2011-09-12 12:33:21• hírek • Szatmár.ro

Iskolakezdés előtti gyermekbibliahét Érkőrösön

Mint minden évben, ebben az esztendőben is megrendezésre került szeptember 8-10. között (csütörtöktől szombatig) a nagy népszerűségnek örvendő gyermekbibliahét. Nemcsak a gyermekek körében van nagy sikere, de a felnőttek és idősebbek is örülnek annak, hogy a település fiataljai együtt lehetnek, együtt játszhatnak, tanulhatnak és Istenről hallhatnak az érkőrösi református gyülekezet közösségi termében.

Sőt, még ennél is örvendetesebb az, hogy nemcsak a gyülekezet magyar református gyermekei jöttek csak el, hanem más felekezetek gyermekei is érdeklődve jelentek meg, kik közül egyesek tudtak magyarul, mások nem. Voltak kisebbek (a legkisebb 3 éves), és voltak nagyobbak is (15 éves). Ettől eltekintve mindenki jól érezte magát, mert nem a korbeli, felekezeti, etnikai különbségek voltak a mérvadóak, hanem a minden különbözőséget áthidaló közös nyelv: a szeretet.
Ez volt az idei gyermekbibliahétnek is a központi gondolata: „Jézus pedig monda néki: Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. Ez az első és nagy parancsolat. A második pedig hasonlatos ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat. E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták.” (Mt 22,37-40.)

Ebben az évben a hagyományostól eltérően csak három napos volt a program, tekintettel arra, hogy ebben az időszakban volt lelkipásztor-csere a faluban. Minden napnak meg volt a maga témája és központi gondolata, amit a gyermekek aranymondás formájában tanulhattak meg. Minden nap a gyermekek a bibliai történeteken keresztül megismerkedhettek azokkal az üzenetekkel, melyek elősegítik őket a cél elérésében: célba jutni. Ugyanis az idei bibliahét címe: „Vigyázz, kész, rajt!” Minden nap a gyermekek megtanulhatták, hogyan lehet jól felkészülni, helyesen elindulni, és boldogan célba érni azon a keskeny úton, amelyre Jézus Krisztus őket is elindította.
A gyermekek tanultak, énekeltek, játszottak, barkácsoltak, kézimunkát végeztek. Mindezt úgy, hogy vasárnap az Érkőrösi Református Templomban elő is adták. Minden gyermek ugyanis ott hagyta az ő munkáját, „keze nyomát”, amit kitettünk a templomba közszemlére, hogy a gyülekezet is megcsodálhassa a gyermekek lelkes, ügyes, szép munkáját. Istentisztelet közben pedig, az igehirdetés után a gyermekek a héten tanult énekeket adták elő nagy szívvel-lélekkel. Énekeltek hangosan, mutogattak, mozogtak. Ezt követően pedig istentisztelet után minden gyermek hazavihette azt, amit három napon keresztül nagy örömmel és lelkesedéssel készített. Ezt tetézte számukra az a könyvjelző, bibliai képes történet is, amit az idei bibliahetes csomagban kapott könyvecskék mellett átvehettek.

Mindez nemcsak számukra volt felemelő, hanem hiszem, a gyülekezetnek is. Jó volt látni, hogy a gyermekek milyen örömmel és szeretettel tettek bizonyságot arról, ami őket is annyira megragadta: Krisztus szeretetéről, és egymás szeretetéről. Bár nem voltak, csak 14-en, mégis úgy gondolom, hogy ez szép eredmény. A csoport vegyes összetételű volt, és nyitott. Mindenkit befogadtak, és tudták jól érezni magukat.
Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: