2014-10-14 15:12:07• hírek • Kocsis Zoltán

Iskolaépület lehet az Ettinger bentlakásából

Foghíjas tanácsterem, villámgyors ülés - ekként lehetne jellemezni a Szatmárnémeti Városi Tanács kedden megtartott rendkívüli gyűlését. Az egyetlen napirendi pont lehetővé teszi, hogy a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum jelenlegi bentlakásának épületében a közeljövőben osztálytermeket alakítsanak ki.

Egy korábbi elképzelés szerint a bentlakásban ANL-lakásokat alakítottak volna ki, ám a terv végül nem valósult meg. Ezt követően született az ötlet, hogy az általános iskolások számára alakítsák át és szereljék fel az épületet.

„Néhány tanácsüléssel korábban elfogadtunk egy határozatot, amely a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum rehabilitálásáról szólt. Most pontosítanunk kellett, hogy nem az egész intézményről, hanem csak annak egyetlen szárnyáról van szó", magyarázta el az alig egy perces ülés után Maskulik Csaba RMDSZ-es tanácsos.

A jelenlegi elképzelések szerint az ingatlan rehabilitálására az Európai Uniónál pályázott volna a város, a választások közeledtével viszont elképzelhetőnek tűnik, hogy kormánytámogatással valósulhat meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: