2020-06-04 07:55:28• hírek • közlemény

Iskolabuszt adományozott Szatmárnémeti önkormányzata

Szatmárnémeti Önkormányzata egy újszerű iskolabuszt adományozott a Pusztadaróci Általános Iskolának, amelyet szerdán Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere adott át Găman Mihály, Pusztadaróc polgármesterének, valamint Erdei Enikő iskolaigazgatónak.  

„Számomra az oktatás mindig is kiemelt fontosságú volt és ahhoz, hogy a diákok tanulni tudjanak, megfelelő körülményekre van szükség. A több kilométerről ingázó gyerekek nem tudnak a tanulásra koncentrálni, ha órákat töltenek el az úton. Biztos vagyok benne, hogy jó helyre került az autóbusz és remélem az Atyából és Petéből ingázó diákoknak és szüleiknek megkönnyítettük az iskolába járást.” – hangsúlyozta ki Kereskényi Gábor, polgármester.


A Pusztadaróci Általános Iskolába naponta közel 100 gyerek ingázik Atya és Pete falvakból. Atyából 42 gyermeknek (30 kisiskolás, 12 V-VIII-as diák) és Petéről 54 gyermeknek (39 kisiskolás, 15 V-VIII-as diák) nyújt könnyebb iskoláztatási lehetőséget az autóbusz. 


Erdei Enikő igazgatónő elmondása szerint az iskolabusz nemcsak a gyerekek mindennapi ingázásához, hanem a különböző vetélkedőkön és rendezvényeken való részvételhez is nagyban hozzásegít, valamint színházba is eljárhatnak a gyerekek, ezáltal ugyanazokat a lehetőségeket tudja az iskola biztosítani nekik, mint a városi iskolák. 


Găman Mihály, Pusztadaróc polgármestere háláját fejezte ki és kihangsúlyozta, hogy nagy szükségük volt és már nagyon vártak egy iskolabuszt, több helyről is próbálkoztak beszerezni, de nem sikerült, így nagyon örülnek, hogy végre összejött. 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: