2014-07-18 17:40:05• hírek • Kocsis Zoltán

Iskolabuszokat kap 27 szatmári önkormányzat

Huszonhét Szatmár megyei önkormányzat kap vadonatúj iskolabuszt az elkövetkező fél évben, jelentette be péntek délben megtartott sajtótájékoztatóján Eugeniu Avram prefektus és Mircea Govor, a megyei tanács alelnöke.

Avram a sajttó képviselőinek elmondta: a megyében összesen 32 önkormányzat igényelt új buszokat, de a kormány úgy döntött, csakis a falvak kapnak járműveket a városok nem. Ennek következtében Szatmárnémeti, Nagykároly, Sárközújlak, Erdőd és Avasfelsőfalu nem kapott a 16+1 személyes buszokból.

A járműveket két ütemben kapják majd meg az önkormányzatok. Az első körben Ákos, Krasznabéltek, Börvely, Kányaháza, Kálmánd, Kisgérce, Majtény, Szatmárudvari, Ráksa, Turc és Szamosborhíd jut hozzá a buszokhoz, szeptemberig.

Egri, Érendréd, Batarcs, Bikszád, Érkávás, Homoród, Lázári, Aranyosmeggyes, Mikola, Avasújváros, Kolcs, Piskolt, Tasnádszántó, Nagytarna, Tarsolc és Szatmárhegy a második körben, legkésőbb decemberig kapja meg a járműveket.

Claudiu Mondici tanfelügyelő elmagyarázta, hogy a gyerekek számának folyamatos csökkenése következtében több iskolát is összevontak, ezért a gyerekeknek egyre nagyobb távolságot kellett megtenniük - ezért jelentenek nagy segítséget az új buszok. Jelen pillanatban Szatmár megyében félszáz iskolabusz működik, tette hozzá.

Victor Ponta március elején írta alá azt a 16 millió eurós szerződést, amelynek keretein belül a kormány 600 darab Opel Trabus márkájú iskolabuszt vásárolt. Ezekből példának okáért Máramaros megye 36 darabot, Arad pedig 23 darabot kap. Az első száz buszt július 23-án, szerdán veszi át hivatalosan a kormányfő és közel száz polgármester. Szatmár megyét Szatmárudvari és Ráksa első embere képviseli majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: