2008-09-15 16:57:27• hírek • Szatmar.ro

Iskolabuszokat adtak át

Kormányzati tisztségviselők, megyei és helyi önkormányzati képviselők jelenlétében zajlott hétfő délután Erdődön az új iskolabuszok szétosztása a megyei települések között.

 

A Szatmár Megyei Főtanfelügyelőség által lebonyolított sikeres licit után most 23, különböző Szatmár megyei vidéki települések iskoláinak szánt kisbusz kulcsát adták át az érintett települések képviselőinek. A rangos eseményen jelen volt Ovidiu Silaghi, a Kis és Közép Vállalkozások, Kereskedelem, Turizmus és Szabadfoglalkozások Minisztériumának vezetője, Radu Bud Szatmár megye prefektusa, Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Adrian Stef, megyei tanácsi alelnök, Viorel Buda főtanfelügyelő, Kónya László főtanfelügyelő-helyettes és több Szatmár megyei polgármester, alpolgármester illetve iskolaigazgató.

Radu Bud prefektus köszöntő beszédében kitért arra, hogy tanügyi téren rendkívüli munka eredménye az, hogy míg pár évvel ezelőtt az iskolák mintegy 30 százalékában voltak csak megteremtve a működéshez megfelelő körülmények, addig ma ez országos szinten mintegy 65 százalékra nőtt. A működési engedéllyel rendelkező iskolákba pedig a tanulók mintegy 90 százaléka jár. Szatmár megyei szinten is sokat javult a helyzet, így lehetséges az, hogy kormánypénzekből finanszírozott felújítási munkálatokat követően az iskolák mintegy 90 százaléka rendelkezik működési engedéllyel, a maradék 10 százalékban pedig a megyei tanulók csupán mintegy 5 százaléka jár. Véleménye szerint ez a jelenlegi sikeres kormányzás eredménye, és hiszi, hogy rövid időn belül az összes megyei és országos tanintézmény megfelel majd a standardoknak.

Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke is egyetértett a prefektussal. Mint elmondta, rövidtávon érezhető és hosszútávon megtérülő beruházásokat sikerült kieszközölni azokból az összegekből, amelyeket az elmúlt néhány évben a Szatmár megyei tanügy és a megyei tanintézmények korszerűsítésére sikerült megszerezni a tanfelügyelőség és a sikeresen pályázó települések révén. Mint megjegyezte, a fejlesztés valamint a kormányzat és az önkormányzatok közös erőfeszítésének sikere nem csak a megyébe érkezett iskolabuszok számában, hanem a megépült sporttermek, felújított iskolaépületek, hosszú évek után megoldott infrastrukturális problémák számában rejlik. Csehi Árpád Szabolcs köszöntő beszédében ezt követően sok sikert és biztonságos vezetést kívánt az iskolabuszokat a jövőben használó települések vezetőinek és képviselőinek.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: