2019-03-08 14:04:27• hírek • Szatmar.ro

Iskola mely egyesít! - kiválasztott intézmények

Kiválasztásra került az a 3 Szatmár megyei iskola, amelyek részt vesznek "Iskola mely egyesít!" pályázatban. A Szatmárnémeti Rotary közleményét olvashatják:

A Szatmárnémeti Rotary és a “Noi Orizonturi” Alapítvány által lebonyolított pályázat januári indítását követően, 14 iskola adta be a jelentkezéshez szükséges iratokat. A pályázatokat a “Noi Orizonturi” Alapítvány szakértői bírálták el és az első körben a következő 3 iskola kvalifikálta magát:

 

- Bălcescu – Petőfi Általános Iskola (Szatmárnémeti)

- Nagykárolyi 1-es Számú Középiskola (Nagykároly)

- Piskolti Középiskola (Piskolt község)

 

A kiválasztott iskolák a következőkben részesülnek: intézményvezetési képzés, támogatás az iskola fejlesztési stratégiai tervének kidolgozásában, az Oktatásügyi Minisztérium által elismert „élményalapú oktatási módszerek” tanfolyam, szocio-emocionális és kapcsolattartás fejlesztési program a tanítók és az osztályfőnök-tanárok számára ( „Cercul Siguranței” elnevezésű program); 1000 Euró támogatás az iskola fejlesztési tervéből leképezett programok lebonyolításához, tapasztalatcseréken való részvétel az ország többi iskoláival.

 

Mindezeken túl, a Szatmárnémeti Rotary Club a három iskola számára rendelkezésre bocsájtja saját szakértelmét és idejét, hogy a gyerekekkel konkrét információkat és tapasztalatokat osszon meg hajlamaiknak és irányultságuknak a fejlesztésére, az iskolaigazgatókat pedig iskolafejlesztési tanácsadással segíti.

 

Köszönjük minden pályázó iskolának az érdeklődést és részvételt, illetve emlékeztetjük őket arra hogy ez a mostani akció csak az első lépése annak a hosszú folyamatnak, melynek célja a Szatmári iskolák integrált fejlődésének támogatása.

 

Mi, a Szatmárnémeti Rotary Club részéről azt szeretnénk, hogy minden pályázatot leadott iskola idővel csatlakozzon ehhez a programhoz, és ezért továbbra is dolgozunk majd annak érdekében, hogy a szatmári közösségel együtt megtaláljuk a szükséges erőforrásokat e cél elérésének a támogatására.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: