2012-03-06 15:12:51• hírek • Póti Orsolya

English Tea Club a Kölcseyben

Március 6-án, kedden, egy-egy csésze forró tea mellett beszélgettek, játszottak és énekeltek a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai és angol nyelvet oktató tanárai. Az English Tea Club keretében a diákok sok mindent, sokféleképpen tudtak elmondani magukról - de mindent természetesen angolul.

Az English Tea Club olyan iskolán kívüli tevékenység, amelyet az angol nyelv könnyed, játékos és több készséget aktiváló gyakoroltatására szervez meg a Kölcsey Ferenc Főgimnázium havi rendszerességgel - tudtuk meg Orbán Emőke angoltanárnőtől.

"A diákok nagy része az iskolai órákon kívül nem szólal meg angolul, ezért különösen a beszédkészség fejlesztését célozza meg a másfél órás együttlét. Eddig havonta egy alkalommal szerveztük meg az interaktív teadélutánt a líceumos diákoknak, de amennyiben igény lesz rá, havonta kétszer is megszerveznénk, sőt a gimnazista diákok körében is népszerűvé tennénk" - magyarázta a tanárnő.

A diákok a találkozók keretében - a tanulásra való összpontosítás nélkül - olyan kommunikációs és kreatív gyakorlatokat végeznek, amelyek érdekesek és oldott légkört teremtenek arra, hogy az esetleges gátlások útját ne szabják az angol nyelven való beszélgetésnek.

Március 6-án, kedd este 18 órától immár negyedik alkalommal beszélgettek, játszottak és énekeltek az angol nyelvtudásukat fejleszteni vágyó diákok egy-egy csésze tea mellett. Az együtt éneklés már az első percekben oldotta a gátlásokat, majd a tea elfogyasztása után a résztvevők "visszautazhattak" a múltba és gyerekkori élményeikről, emlékeikről mesélhettek.

"A kommunikációs gyakorlatok, játékok célja elsősorban a szókincs bővítése, az angol idiómák elsajátítása. Fontos, hogy a diákok merjenek angolul megszólalni, kötetlenül használják a nyelvet. A tapasztalat egyre inkább azt mutatja, hogy a tanulók passzív nyelvtudása kiváló, viszont az aktív tudás a köznapi világban alig nyilvánul meg." - mondta el Orbán Emőke.

A klub mellett a Kölcsey Ferenc Főgimnázium angol tanárai időnként továbbra is felelevenítik az angol szokásokhoz, hagyományokhoz kapcsolódó eseményeket, sőt, egy hetes nyári kreatív tábor megszervezése is tervben van.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: