2014-02-13 14:00:52• hírek • Czinzel László

Hetven pár sportcipőt kapott a Caritastól a VSK

A Szatmári Egyházmegyei Caritas futó és edzőcipőket adott át a Városi Sportklubnak.

Az elmúlt héten a Caritas vezetője, Löchli Tünde Terézia és Maskulik Csaba a Sportlíceumban jártak és ott adtak át 124 pár edző és futócipőt, majd a Nagykárolyi Elméleti Líceumban adtak át 18 pár sportcipőt.

Csütörtök délben az Ady Endre utcában található Both Katalin Sportteremben találkoztak a VSK igazgatójával, Valeriu Neaguval és a kosaras lányokkal. A VSK 70 pár cipőt kapott a civil szervezettől, amelyik munkájában egyre nagyobb szerepet kap a közösségi felelősségvállalás - gondoljunk csak a tavalyi, fog és szájápolást népszerűsítő akcióra, a Vidám Aligátorra.

S hogy honnan van a Caritasnak ennyi sport és edzőcipője? A válasz egyszerű: segélyként kaptak egy hatalmas adagot ezekből, Németországból.

A következő napokban ebből a segélyből jut a Szatmárnémeti Sport Klub atlétika szakosztályának, de felvették a kapcsolatot az ország ismert atlétika-klubjaival is, így a marosvásárhelyi és nagyváradi klub is kap futó- és edzőcipőket. Ezek egyébként Brooks márkájúak, az amerikában gyártott cipők párjának értéke 40 és 100 dollár között van.

A kosaras lányok nagy örömmel fogadták a segítséget, azonnal fel is próbálták őket, s bár a csütörtöki edzésen még nem vetették be, a következő napokban megkezdik ezek koptatását.

A VSK kosarasai fel is próbálták a cipőket

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: