2017-02-09 11:33:37• hírek • Szatmár.ro

Iskola másként - a Hans Lindner Alapítvánnyal

Több szakmával is megismerkedhetnek testközelből a diákok.

Koczinger Tibor, a szatmárnémeti székhelyű Hans Lindner Alapítvány vezetője csütörtökön sajtótájékoztató keretében számolt be az Iskola másként nevet viselő programjukról.

Mint kiderült, az alapítvány a Dsida Jenő utca 8. szám alatti székhelyén több műhelyt is működtet: lehetőséget teremtettek az agyagozás kipróbálására, az érdeklődők belekóstolhatnak a kemencében való sütés titkaiba, a kürtőskalács-sütésbe, szakácskodásba, virágkötésbe és a barkácsolásba. Az Iskola másként program keretében pedig V-VIII. és IX-XII. osztályos diákoknak segítenek megismerkedni - ha csak egy nap alatt is - egy-egy szakmával. "Elsősorban a vidéki iskolák csapnak le erre a lehetőségre, de bízunk benne, hogy a szatmári iskolák is felfigyelnek erre" - magyarázza Koczinger Tibor.

A szervezett iskolai csoportoknak szánt programokon olyan gyakorlatias oktatást kapnak a diákok, ami az iskolában nagyon ritka. Megízlelhetik az alkotás örömét, akár haza is vihetik a saját kezükkel készített ételt vagy éppen virágok felhasználásával készített asztali díszeket. Ezekre az egésznapos foglalkozásokra a 0261-715-136-os számon számon lehet jelentkezni, vagy további információkhoz jutni.

Az elmúlt ilyen alkalmak tanulsága szerint sok iskolásnak például a krumplipucolás is ismeretlen feladat, így a mindennapokban hasznos folyamatokat is megtanulhatnak.

Hamarosan lehetőség lesz a Hans Lindner Alapítvány "tangazdaságainak" a meglátogatására is, hogy a diákok megismerkedhessenek a mezőgazdasági munkákkal. "Egy új szemlélet szerint a föld az megélhetést és jövőt is biztosít, itt helyben" - magyarázza Koczinger.

Emellett most zajlik olyan cégek keresése, akik gyárlátogatásra fogadják a diákokat, hogy azok betekintést nyerhessenek a különböző munkahelyek jelentette kihívásokba. Az alapítványnál úgy vélik, hogy minél többet látnak a diákok, annál könnyebben döntenek majd arról, hogy felnőttként mivel szeretnének foglalkozni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: