2015-10-19 12:31:52• hírek • Kocsis Zoltán

Író-olvasó találkozó Markó Bélával Szatmárnémetiben

Művészként, költőként ismerkedhet meg csütörtökön a szatmári közönség Markó Bélával, Erdély jelenkorának egyik leginkább meghatározó politikusával. A könyvbemutatóval összekötött író-olvasó találkozón Markó három legújabb kötetét is bemutatják. Az eseményre minden érdeklődőt szívesen várnak október 22-én, csütörtökön.

Talán sokak számára ma is meglepetés, hogy az RMDSZ sokévi vezetőjeként megismert Markó Béla költőként vált ismertté az erdélyi magyar közösségben az 1974-ben megjelent „A szavak városában" című kötetével. Csütörtök délután a Szatmári Római Katolikus Püspökség emeleti dísztermében 17.00 órai kezdettel a szerző három, legutóbb megjelent könyvét mutatják be a nagyközönségnek.

A szonetteket tartalmazó Elölnézet 2014-ben jelent meg Pécsett, míg a Részegh Botond képeihez íródott Passiójáték című szonettkoszorút idén adták ki Csíkszeredában. A két kötetet Jánk Károly szatmárnémeti születésű költő és Végh Balázs Béla egyetemi oktató mutatja be.

Esszéket és publicisztikát tartalmaz az idei esztendőben Pozsonyban megjelent Rekviem egy macskához című kötet, amelyet Kereskényi Sándor irodalomtörténész szemléltet.

Mindezek előtt a házigazda Nm.ft. Schönberger Jenő megyéspüspök és Pataki Csaba szenátor mond majd köszöntő beszédet. Az esemény moderátora Erdei D. István parlamenti képviselő lesz, közreműködik továbbá Rappert-Vencz Gábor és Nagy Csongor színművész is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: