2009-05-25 17:02:39• hírek • Gozner Gertrud

Író-olvasó találkozó

Idén nyolcvanadik alkalommal szervezik meg Budapesten június 4 és 8 között Magyar Ünnepi Könyvhetet, amely hagyományosan a magyar irodalom, jelesül a kortárs írók seregszemléje. Ennek keretén belül Szatmárnémetiben is író-olvasó találkozóra kerül sor.

A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár és az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület együttműködésének köszönhetően június 2-án, kedden 18.00 órai kezdettel a Németi Református Egyházközség gyülekezeti termében (Wolfenbüttel utca 4 szám) nyitják meg a 80. Magyar Ünnepi Könyvhét rendezvényeit. Az idei esztendőben nem csupán Nyíregyházán, de térségben gondolkodva Szatmárnémetiben és Beregszászon is író-olvasó találkozókra kerül sor a  hagyományos rendezvény keretén belül.

A szatmárnémeti találkozó díszvendége Jókai Anna írónő, akit Egyed Emese kolozsvári költő köszönt a városban. A kettős találkozó moderátora a Kossuth Rádió irodalmi adásaiból ismert Antall István riporter lesz, aki azt Ünnepi Könyvhét szatmári rendezvényéből rádióadást szerkeszt. A magyar irodalom Szatmárnémetibe látogató két kiváló személyiségének találkozóját a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanulóinak szavalatai és felolvasásai teszik majd színesebbé.

Az ünnepélyes Könyvhét megnyitását, valamint Jókai Anna és Egyed Emese író-olvasó találkozóját a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Kárpátaljai Magyar Iskolai Könyvtárosokért Alapítvány együttműködési szerződésének aláírása zárja.

A házigazda szerepét betöltő Sipos Miklós esperes, Vraukóné Lukács Ilona, a Móricz Zsigmond Könyvtár könyvtárosa és Muzsnay Árpád, az EMKE alelnöke minden érdeklődőt szeretettel vár a rendezvényre.


Jókai Anna, Kossuth-díjas írónő látogat városunkba.

Jókai Anna Kossuth-díjas írónő látogat városunkba.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: