2010-03-09 15:59:53• hírek • Póti Orsolya

Irodalomóra kicsit másképp

Március 9-én a három nagy magyar gimnáziumban szervezett rendhagyó irodalomórát a LiterArt Magyartanári Egyesület.

Kedden a LiterArt Magyartanári Egyesület rendhagyó irodalomórát szervezett „Ami a magyar tankönyvekből kimaradt" címmel, amelynek témája többek között a magyar nép eredete, kultúrája és magyar nyelv sajátossága volt. A rendhagyó irodalomórát Szatmárnémeti három magyar tannyelvű gimnáziumában tartották meg. A Kölcsey Ferenc Főgimnázium dísztermében reggel 9-kor került sor az előadásra, délelőtt 11-től a Református Gimnázium IX. C osztályában hallgathatták meg az előadást, 13 órai kezdettel pedig a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont dísztermében vehettek részt az érdeklődők a rendezvényen.

Az irodalomórák előadója Ozsváth Sándor művelődéstörténész, a Debreceni Tanítóképző Főiskola professzora volt . A neves előadó másfél órában felvázolta a magyarság, illetve a magyar nyelv eredetét, valamint felvilágosított a magyar kultúra kialakulásáról és ennek fontosságáról. Az előadó különböző példákkal támasztotta alá azt a tényt, hogy a tankönyvekben az összmagyarságról fokozatosan negatív kép alakul ki politikai döntések miatt, pedig a magyar nép kulturális tevékenysége az évszázadok során rendkívüli volt a többi európai néphez viszonyítva.

Ozsvát híres emberek idézeteivel, valamint nyelvtani példákkal tette színesebbé és hangulatossá a rendhagyó irodalomórákat.



Az irodalomóra előadója Ozsváth Sándor művelődéstörténész volt


Rendhagyó irodalomóra a Református Gimnáziumban


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: