2011-04-19 13:55:23• hírek • Szatmar.ro

Irodalom és kreativitás

Szatmár megyében is megrendezték az Irodalmi Kreativitási Versenyt. Az érdekes és kreatív dolgozatokat hétfőn javította ki a verseny bizottsága.

Az Irodalmi Kreativitási Verseny  egy országos rendezvény, melyet a MAKOSZ (Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége) szervez meg minden évben. A megmérettetés bár a Tanügyminisztérium által elfogadott vetélkedő, azonban mégsem egy megszokott tantárgyverseny, ahol a diákok tananyagbeli tudását tesztelik, hanem egy olyan vetélkedő, amelyen a diákok kreativitását, alkotókészségét igyekeznek felmérni.

A verseny mottója, hogy „szabad és még annál is szabadabb", örök. Lényege, hogy a résztvevőknek nem előre betanult sémák szerint kell leírniuk az elsajátítottakat, hanem teljesen szabadon kell bizonyságot tenniük arról, amit megtanulni lehetetlen: a stílusról, a kreativitásról.

A megyei szakaszt Szatmárban az SZMDT és SZMDSZ szervezte meg sikeresen. A szatmári magyar líceumok - Hám János Római Katolikus Iskolaközpont, Kölcsey Ferenc Főgimnázium és Református Gimnázium - diákjai próbáltak szerencsét idén, bevetve összes kreativitásukat.

A különleges dolgozatokat a szervezők által felkért zsűri értékelte: Czier Andrea, magyar-angol szakos tanárnő, Fehér Imola, Angol szakos tanárnő és Barakonyi Gergő színművész, City Rádió műsorvezetője. Az országos fordulóra  továbbjutott a X. osztályos Doloczki Lilla és a XII. osztályos Szilágyi Boglárka, a Kölcsey Ferenc  Főgimnázium diákjai. Sok szerencsét kívánunk!


Irodalmi Kreativitási Verseny


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: