2010-01-15 15:59:42• hírek • Szatmar.ro

Irodalmi vetélkedőt rendeztek

Pénteken a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont dísztermében hat Szatmár megyei csapat mérhette össze az irodalom-tudását.

Immár ötödik alkalommal szervezett irodalmi vetélkedőt a LiterArt Magyartanári Egyesület és a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség a megye középiskolásainak. A megmérettetésre, melyre Vörösmarty Mihály életművéből kellett felkészülniük a csapatoknak, már hetekkel ezelőtt jelentkezhettek a diákok egy, a téma által ihletett, zenei aláfestéssel ellátott 15-20 diaképes powerpointos bemutatóval.

A vetélkedőn a nagykárolyi Kalazanci Szent József Iskolaközpont két csapata, a Nagykárolyi Elméleti Líceum, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a Református Gimnázium, valamint a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont csapata mutathatta meg a felkészültségét, ügyességét.

A négytagú csapatoknak rövid bemutatkozással kellett készülniük, a vetélkedőn villámkérdésekre kellett válaszolniuk, a népszerű Activity játék mintájára Vörösmarty műveit kellett kitalálniuk, verseket szavaltak és írtak, de egy rögtönzött jelentet is elő kellett adniuk a Csongor és Tündéből.

Az estébe nyúló olykor pörgős hangulatú, játékos, interaktív versenyen a diákcsapatokat Dr. Lovas János egyetemi tanár, Kovács Éva művésznő, Kereskényi Sándor irodalomtörténész, Jánk Károly költő és Zabolai Emőke a művészeti líceum diákja értékelte.

A megmérettetésen végül a Hám János Iskolaközpont csapata bizonyult a legjobbnak, a második - csupán két pont különbséggel - a Nagykárolyi Elméleti Líceum csapata lett, míg a harmadik helyen a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai végeztek.


Szakértői zsűri értékelte a diákok produkcióit
Szakértői zsűri értékelte a diákok produkcióit


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: