2011-10-15 09:27:40• hírek • MTI

Szilágyi Domokos költőre emlékeznek Romániában

Szilágyi Domokos Napokat tartanak a romániai magyar költő halálának 35. évfordulója alkalmából október 28-29-én az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület és a Hagyományos Kultúrát Támogató Szatmár Megyei Központ szervezésében.

A költőre emlékezés irodalmi tanácskozással kezdődik Szatmárnémetiben, majd Szilágyi Domokos szobrának megkoszorúzásával folytatódik - olvasható a Nagybányán működő Teleki Magyar Ház honlapján.

Október 29-én szombaton a költő szülőhelyén, Nagysomkúton (Somcuta Mare) tartanak megemlékezést istentisztelettel és Szilágyi Domokos emléktáblájának megkoszorúzásával. A rendezvénysorozat Kolozsváron ér véget a Házsongárdi temetőben a költő sírjának megkoszorúzásával, valamint kerekasztal-beszélgetéssel.

A megemlékezés társszervezője az Anyanyelvi Konferencia, Nagysomkút Református Gyülekezete, a Teleki Magyar Ház és a Kolozsvár Társaság, a rendezvényt támogatja a Szatmár Megyei Tanács és a Magyar Írószövetség is.

Szilágyi Domokos erdélyi magyar költő, író, irodalomtörténész és műfordító 1938-ban Nagysomkúton született és 1976-ban Kolozsváron hunyt el. Életében tizenöt kötete jelent meg, az első 1962-ben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: