2011-04-05 11:18:47• hírek • Póti Orsolya

Irodalmi Kreativitás Verseny

Szatmárnémetiben április 15-én kerül megrendezésre az IKV - Irodalmi Kreativitás Verseny - megyei szakasza, a szatmári diákszervezetek szervezésében.

Az IKV idén immár 16. alkalommal kerül megrendezésre a Maros Megyei Magyar Középiskolások Diákszervezete (MMKD) és a Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége (MAKOSZ) közös szervezésében. A verseny Szatmár megyei szakaszára április 15-én kerül sor az SZMDT- SZMDSZ Klubtermében, a Mihai Viteazul utca 10 szám alatt.

Az IKV, mint neve is mutatja, irodalmi vetélkedő középiskolások számára. Az eredeti elképzelés alapötlete és célja a megszokott irodalmi tantárgyversenyek mellett valami újdonság létrehozása volt. Nem egy megszokott tantárgyverseny, ahol a diákok tananyagbeli tudását tesztelik, hanem egy olyan vetélkedő, amelyen a diákok kreativitását, alkotói készségét igyekeznek lemérni.

„Szabad és még annál is szabadabb" továbbra is a verseny mottója. Lényege, hogy a résztvevőknek nem előre betanult sémák szerint kell leírniuk az elsajátítottakat, hanem teljesen szabadon kell bizonyságot tenniük arról, amit megtanulni lehetetlen: a stílusról, a kreativitásról.

A versenyző a tétel alapján olyasmit ír, amit szeret, nincsenek sematikus megoldások, előre meghatározott tudásanyag, az írásnak csupán a tételhez kell valamilyen módon kötődnie. Az alkotói szabadság gyakran feloldja az irodalmi gátlásokat, melynek eredménye eredeti, szellemes, sokszor sziporkázó művek.

Mivel a rendezvény megyei szakaszát a Szatmár Megyei Diáktanács szervezi, ezért a versenyezni vágyók jelentkezési szándékukat az egyes iskolák diáktanácsánál jelezzék.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: