2010-04-27 16:09:23• hírek • Szatmár.ro

Irodalmi Kreativitás Verseny

Idén is jól szerepeltek a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai az Irodalmi Kreativitás Verseny országos szakaszán.

Az elmúlt hétvégén, április 23-25. között Marosvásárhelyen rendezték meg az Irodalmi Kreativitás Verseny országos szakaszát, amelyen a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumból négy diák - Bakó Eszter (IX. osztály), Poszet Cynthia (X. osztály), Szilágyi Boglárka (XI. osztály), Ghiurutan-Bura Rozina (XII. osztály) - vett részt - tájékoztatta portálunkat Fehér Imola, a főgimnázium tanára.

Az Irodalmi Kreativitás Verseny egyébként nem a hagyományos értelemben vett megmérettetés, hiszen nem a diákok elméleti tudását tesztelik, hanem a diákok kreativitását, alkotói készségét mérik fel. A tételeket ennek megfelelően nem egy osztályteremben kell kidolgozni, hanem a versenyzők bárhova mehetnek a feladatlappal, a szabadban, kávézóban is megoldhatnak a tizenegy tétel közül kettőt, erre pedig mintegy három óra áll a rendelkezésükre. Ezután a feladatlapokat leadják a szervezőknek, amelyeket majd szakmai zsűri értékel.

Idén a zsűrit Egyed Emese, a Babes - Bolyai Tudományegyetem tanára, Bodolai Gyöngyi, Balázsi-Pál Előd újságírók, valamint Haller Béla és Simon György tanárok értékelték.

A megmérettetésen végül a Kölcseys diákok közül ketten is különdíjban részesültek: Bakó Eszter az Agora különdíját kapta meg, a legeredetibb fordításért pedig Ghiurutan-Bura Rozinát díjazták a szervezők.


Fehér Imola (balra) a versenyen részt vevő diákokkal
Fehér Imola (balra) a versenyen részt vevő diákokkal


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: