2010-12-02 10:56:09• hírek • Szatmár.ro

Irány Ausztria!

Az egzotikus, nyári üdülőhelyek iránti vonzalmat felváltotta a síközpontok iránti érdeklődés, és a téli sportok szerelmesei már javában foglalják a helyeket a legcsodálatosabb síparadicsomokba. Szlovákia, Ausztria és Svájc hófödte hegycsúcsai idén is nagy népszerűségnek örvendenek.

Most bizonyára legtöbben az ünnepre való előkészületekkel foglalatoskodnak, azonban nem árt közben megszervezni a síkirándulásokat is, ugyanis, ha későn döntenek, lemaradhatnak az utazási irodák kedvezményes ajánlatairól, és szállást is nehezen találnak majd.

A legnépszerűbb síközpontokban már elkezdődött a síszezon, és a téli sportok szerelmesei tömegesen lepik el a hófödte hegyeket. A Solarex Tours utazási iroda ügynökei még mindig elérhető árakkal várják az utazni vágyókat; érdemes ezeket időben kihasználni.

A szatmáriak körében már évek óta nagy népszerűségnek örvendenek Ausztria csodálatos síparadicsomai, hiszen a központok gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt kikapcsolódást nyújtana. Aki nemcsak hóra és kiváló sípályákra, de emlékezetes síszünetre is vágyik, az bevállalja a kicsit hosszabb utazást, és Ausztria olyan síközpontjait tűzi ki úti célul, mint a Zell am See, Bad Kleinkirchheim, Bad Gastein, Sölden-Ötztal, Wildschönau és még sorolhatnánk.



Zell am See


Sölden sokak szerint Ausztria egyik legjobb síterepe, ugyanis a lejtők nagy része az erdőhatár fölött fekszik, és így októbertől április végéig alkalmat nyújt a síelésre. A 150 km-es sípályán mindenki megtalálja a saját tudásának megfelelő pályarészeket. Itt található az ország leghosszabb lesiklópályája, és az egyik legnagyobb síelhető gleccserfelület is. A gleccserek felületén a sípályák 3000 méteres magasság fölé nyúlnak, úgy teljesen hóbiztosak.

Söldenben és környékén rengeteg szállás és sok program várja a téli sportok kedvelőit. A szezonban számtalan versenyt szerveznek; itt rajtol az alpesi világkupa egyik futama is. Az Ötz völgyében fekvő Sölden városkában rengeteg Ski bár és szórakozóhely várja a kikapcsolódni vágyókat. Leghíresebb a "Fire and Ice" nevű szórakozóhely, ami csak egy a sok hajnalig nyitva tartó bár közül.

Ha valaki erre téved, megtekintheti Európa egyedülálló épületkomplexumát, a Söldeni Hófalut. A gleccseren 2700 méter magasságban található épületegyüttes különlegessége, hogy jégből és hóból épült. A csillag alakban elhelyezkedő iglu hókunyhókat folyosók kötik össze egymással és a központi igluval, melyekben ágyak is találhatóak. A téli szálloda érdekes számtalan programmal várja a kalandra vágyókat.



Hófalú Söldenben - egy különleges téli szálloda


A Bad Kleinkirchheim Karintia (Karnten) egyik legnagyobb síparadicsoma, amely Budapesttől 500 kilométerre fekszik, a Nockberge-hegység lábánál. A vidéket eleganciája, termál- és élményfürdője valamint kiváló sípályái tették híressé. A hegység meleg vizű forrásainak, a környéken található számtalan gyógynövénynek és természeti szépségnek köszönhetően a helység télen és nyáron egyaránt vonzza a turistákat.

Bad Kleinkirchheim nemcsak a sízés szerelmeseinek, de a többi téli sport rajongóinak is kiváló úticél. A sípályák mellett snowboard-, korcsolya- és szánkópálya várja a látogatókat. Aki elfáradt a sportolásban, a város elegáns gyógy- és élményfürdőjében pihenheti ki magát.




Bad Kleinkirchenheim elegáns élményfürdői kellemes perceket nyújtanak


Az előfoglalásokkal kapcsolatos információkért látogasson el a Solarex Tours utazási iroda székhelyére, a Mihai Viteazu utca 20. szám alá, vagy tárcsázza a 0261-714- 190-es telefonszámot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: