2010-10-03 18:55:07• hírek • MTI/AFP

Iráni elnök: az USA sárba rántja a világot

Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök vasárnapi beszédében újból kikelt az Egyesült Államok ellen, amely szerinte "magával rántja a sárba a világot".

"Annyira szemtelenek, hogy fenyegetnek bennünket, és azt mondják, nem zárnak ki semmilyen eshetőséget sem: hát menjenek a pokolba" - mondta az elnök, aki szerint Washington "veszett kutyát uszított" országára (Izraelt).
Az Egyesült Államok és Izrael azzal vádolja Teheránt, hogy nukleáris fegyvert akar gyártani, s nem zárták ki a katonai fellépés lehetőségét. Irán azt állítja, hogy atomprogramja kizárólag békés célú.

Ahmadinezsád egyik kedvenc témájára, a 2001. szeptember 11-ei terrortámadásokra is kitért, újfent kiemelve, hogy nem egyértelmű, ki állt a merényletek mögött. Az elnök a múlt hónapban nagy felháborodást váltott ki az ENSZ Közgyűlése előtti kijelentésével, miszerint az USA sem ártatlan a kérdésben. Ahmadinezsád szerint a támadás jó ürügy volt a térség megszállására.

"Jobb lenne, ha távoznának innen, mert ha nem, akkor az itt élők űzik el és mellé még jól hátsón is billentik önöket" - tette hozzá a politikus. Az elnök temetkezési vállalkozót is kért, aki eltemethetné az amerikai vezetőket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: