2010-03-07 14:35:50• hírek • MTI

Irán robotrepülőgépet gyárt

A radar sem érzékeli a modern harci eszközt.

Az iráni védelmi miniszter bejelentette vasárnap, hogy az ország elkezdte olyan nagy pontosságú és hatótávolságú robotrepülőgépek sorozatgyártását, amelyeket a radarok sem "fedeznek" fel.

Ahmad Vahidi az állami televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy az új robotrepülőgépek akár 3000 tonna tömegű célt is képesek szétrombolni. A földről indíthatók, de lesz helikopterről, illetve tengeralattjáróról indítható változatuk is. A gép a Naszr 1 - Győzelem - névre hallgat.

Irán, amely súlyos konfliktusba került a Nyugattal atomprogramja miatt, gyakran jelent be új haditechnikai fejlesztéséket, hogy demonstrálja, képes bármilyen támadás visszaverésére, de ezek a bejelentések általában nem ellenőrizhetők független forrásból. Sem az Egyesült Államok, sem Izrael nem zárja ki, hogy ha a diplomáciai lépések, vagy a tervezett szankciók nem járnak sikerrel, akkor a katonai erőszak eszközével akadályoznák meg, hogy Irán atomfegyvert állítson elő.

Az állami rádió csupán a Naszr 1 gyártásának megkezdéséről tudósított, a gyár helyét nem adta meg. Teherán 1992-ben kezdett bele "önellátó" fegyverprogramjába, amelyben páncélosok, közepes hatótávolságú rakéták, vadászgépek és torpedók előállítása is szerepel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: