2015-10-09 16:15:15• hírek • MTI

Iordanescu távozását vetíti elő a román sportsajtó

Anghel Iordanescu szövetségi kapitány távozását vetíti elő a romániai sportsajtó azt követően, hogy a román labdarúgó-válogatott csupán döntetlent tudott elérni hazai pályán a finnek elleni csütörtök esti Európa-bajnoki selejtezőn.

A Prosport.ro portál pénteki összeállítása címében ugyan csak kérdésként fogalmazza meg, hogy távozik-e a szövetségi kapitány a selejtezősorozat végén, de azokat a román edzőket veszi számba, akik válthatnák Iordanescut a kispadon.
A romániai lapok az 1-1-es eredménnyel zárult mérkőzésről szóló tudósításaikban kitértek arra, hogy a szurkolók egy része 1-0-ás finn vezetésnél kifütyülte a válogatottat, és a szövetségi kapitány lemondását követelte. A nézők közül sokan meg sem várták a mérkőzés végét, még a 91. percben rúgott román egyenlítő gól előtt elindultak haza.

Iordanescu a mérkőzés után tartott sajtótájékoztatón sajnálatosnak nevezte, hogy nem sikerült már a csütörtöki mérkőzésen bebiztosítani a továbbjutást. "Elnézést kérek a szurkolóktól. Kitörő lelkesedéssel fogadtuk, hogy nézők előtt játszhatunk, de sajnos nem tudtunk felemelkedni az elvárásaik szintjére" - idézte az Agerpres hírügynökség.

A kapitány dicsérte csapata első játékrészben nyújtott teljesítményét.
"Sok helyzetet dolgoztunk ki, támadó szellemben játszottunk, volt bennünk agresszivitás. (.) Sajnos azonban, rendre elhibáztuk a befejezést" - értékelt Iordanescu. Érthetetlennek tartotta, hogy a 67. percben bekapott gól után csapata összeomlott, és képtelen volt összpontosítani.

"Az utolsó kártyát kell megjátszanunk, méghozzá jól" - fogalmazott Iordanescu, hozzátéve, hogy csapatának győznie kell a Feröer-szigeteken vasárnap ahhoz, hogy biztosan kijusson az Eb-re. A sporttelevíziók által megszólaltatott játékosok és elemzők a csalódás ellenére szerencsésnek tartották, hogy a román csapat nem függ másoktól a selejtezősorozatban, és ha sikerül nyernie vasárnap, attól függetlenül biztosított számára a második hely a csoportban, hogy a versenytárs magyar válogatott milyen eredményt ér el Görögországban.

A román lapok idézték Ovidiu Hobant, a román gól szerzőjét, aki kijelentette: "ha nem verjük meg Feröert, nem is érdemeljük meg, hogy kijussunk az Eb-re".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: