2010-03-26 20:20:09• hírek • Balvinszky

Ion Popdan kiállítás a Megyei Múzeumba

A mai kiállítás, 14 órai kezdettel nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, bemutatva a a művész munkáit. A megnyitón szép számmal jelentek meg érdeklődők, művészet kedvelők hisz Ion Popdan neves szatmári festőművész volt.

A megnyitón magas rangú közéleti személyiségek is jelen voltak illetve szólaltak fel. Dr. Viorel Ciubota a Szatmár Megyei Múzeum igazgatója mondta el a megnyitó beszédet, ezután Mircea Mutu egyetemi tanár, Vadean Ioan és természetesen az özvegye, Claudia Popdan is szót kapott.

A megnyitót versekkel tették színesebbé, elsősorban Ion Popdan fia olvasott fel néhány sort édesapja emlékére. A megnyitón szó esett a művész munkásságáról, stílusáról illetve arról, hogy mit hagyott hátra a nemzet számára. A festő munkásságát méltatók hangsúlyozták: Popdan olyan festő volt, aki azt vitte vászonra, amit látott, hanem amit gondolt. Az ő  képeit ''olvasni'' lehet, ezért halhatatlan az, amit ránk hagyott.

A beszédek sorát Tincu Alexandru a Szatmárnémeti Ortodox egyház nyugalmazott esperese zárta, aki mint kiderült nem csak gyóntatópapja volt a művésznek, hanem ő beszélt vele utólsóként is, mielőtt eltávozott volna közülünk.


Ioan Popdan születésnapján emlékeztek a művészre
Ioan Popdan születésnapján emlékeztek a művészre


Emlékek a művészről
Emlékek a művészről


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: