2017-01-24 09:25:24• hírek • Agerpres.ro

Iohannis szerint aberráció, amit Dragnea mond

Klaus Iohannis szerint aberráció azt állítani, hogy államcsíny kezdetének tekinthető a román állampolgároknak a büntető törvénykezés módosítása elleni tiltakozása. Az államfő szerint az emberek azért vonultak utcára az elmúlt napokban, mert a PSD és ALDE alkotta koalíció ahelyett, hogy a kampányban tett ígéreteinek teljesítésén dolgozna, a büntető törvénykezés módosításába kezdett.

"Még hogy az állampolgárok követnek el államcsínyt! Nem, rendszerint a politikusok követnek el államcsínyt, most azonban nem erről van szó, hanem a jogállamra mért kegyelemdöfésről. Hogy miért vonultak utcára az emberek? A válasz egyszerű. Azért, mert a PSD és szatellitpártja, az ALDE jólétet, gazdasági fejlődést, nagyobb béreket és nyugdíjakat ígért nekik, és az állampolgárok jóhiszeműen rájuk voksoltak. De amint kormányra kerültek, valami egészen másba kezdtek: hozzányúltak a büntető törvénykezéshez, hogy tisztára mossák saját magukat, pártbeli kollégáikat és mindazokat, akik vélhetően támogatták őket a kampányban" - fogalmazott Iohannis.

Vasárnap esti Facebook-bejegyzésében a Szociáldemokrata Párt elnöke úgy fogalmazott, az Amerikai Egyesült Államokból való hazatértekor "az alkotmányos rend elleni, nem engedélyezett tüntetés", "egy újabb bányászjárás élén" találta az államfőt. Liviu Dragnea egy államcsíny kezdetének nevezte a közkegyelmi, illetve a Büntető törvénykönyv módosítását célzó rendelettervezetek elleni tiltakozásokat. AGERPRES

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: