2020-07-15 16:22:43• hírek • Agerpres

Iohannis kihirdette a készenléti állapot meghosszabbítását

Fotó: presidency.ro
Fotó: presidency.ro

Harminc nappal meghosszabbítják a veszélyhelyzetet - jelentette be Klaus Iohannis államelnök szerdán.

'Figyelembe véve a körülményeket, azt, hogy a betegek száma nem csökken, hanem tovább nő, világos, hogy 30 nappal meg fogjuk hosszabbítani a veszélyhelyzetet. (...) Csak azok a korlátozások maradnak hatályban, amelyek jelenleg is érvényben vannak. Nem vezetünk be más korlátozásokat, ugyanakkor sajnos nem lehet szó korlátozások feloldásáról' - fejtette ki az elnök a Cotroceni-palotában adott sajtónyilatkozatában.

Hangsúlyozta: a járványhelyzet nem jó, szerdán is több mint 600 új esetet regisztráltak. Felszólította a lakosságot, hogy tartsa be az óvintézkedéseket, az emberek viseljék a védőmaszkot és tartsák be a fizikai távolságot, mert így lehet megállítani a járvány terjedését. Leszögezte, nem lesznek olyan intézkedések, amelyek akadályozzák a gazdaságot.


'A kormány előkészítette, és a megfelelő pillanatban be fogja mutatni azokat a jogszabályokat és határozatokat, amelyekkel gyakorlatba ültethető a gazdaság fellendítésére kidolgozott és bemutatott program. Rendkívül fontos a gazdaság fellendítése eme periódus után' - fejtette ki Iohannis. Rámutatott ugyanakkor, hogy pénteken és szombaton részt fog venni az Európai Tanács ülésén, amelynek témája a gazdaság fellendítése.


'Nagyon fontos Románia számára, hogy minél nagyobb összeget kapjon a gazdaság fellendítése céljából, ezért fogok ott küzdeni az országot képviselő csapattal együtt' - tette hozzá az államfő.


Ezt megelőzően Klaus Iohannis megbeszélést folytatott a COVID-19 járvány kezeléséről Ludovic Orban miniszterelnökkel, Raluca Turcan miniszterelnök-helyettessel, Marcel Vela belügyminiszterrel, Nelu Tătaru egészségügyi miniszterrel és Raed Arafattal, az országos katasztrófavédelem vezetőjével.
 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: