2016-11-09 12:14:31• hírek • MTI

Iohannis is gratulált

Levélben gratulált Donald Trumpnak elnökké választásához szerdán Klaus Iohannis román államfő, és együttműködési készségét hangsúlyozta az Egyesült Államok leendő elnökének.

Iohannis megerősítette: Románia el akarja mélyíteni kétoldalú kapcsolatait és védelmi együttműködését az Egyesült Államokkal, amelynek megbízható stratégiai szövetségeseként fog a továbbiakban is fellépni, ennek minden következményével együtt.

Románia tisztában van azzal, hogy hozzá kell járulnia a régió és a világ stabilitása érdekében tett közös erőfeszítésekhez, készen áll és képes is arra, hogy elmélyítse védelmi együttműködését az Egyesült Államokkal - írta a román elnök, hozzátéve: gazdasági téren is kamatoztatni szeretné az Egyesült Államok és Románia közötti stratégiai partnerséget.

Iohannis kifejezte "teljes együttműködési készségét" az új amerikai elnökkel a közös célok, és a transzatlanti kapcsolatok erősítése érdekében, arról biztosítva Trumpot, hogy az Egyesült Államok számíthat Romániára a demokrácia, az emberi jogok és jogállamiság védelmében.

Donald Trump elnökké választásához Lazar Comanescu román külügyminiszter is gratulált, kifejezve Románia eltökéltségét a transzatlanti együttműködés erősítése terén.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: