2020-03-14 19:48:29• hírek • Agerpres

Iohannis elrendeli a szükségállapotot

Fotó: presidency.ro
Fotó: presidency.ro

Szükségállapotot hirdetett jövő héttől Klaus Iohannis államfő.

"Nagyon fontos időben meghozni az intézkedéseket, hogy legyen hatásuk, és hogy lehetővé tegyem a törvény által előírt valamennyi eszköz felhasználását ehhez a harchoz, úgy döntöttem, szükségállapotot hirdetek jövő hét elejétől" - mondta az elnök a Cotroceni-palotában, miután a harmadik Orban-kormány tagjai letették a hivatali esküt.


Az államfő szerint ezáltal újabb erőforrásokat lehet majd kiutalni a koronavírus előidézte válság kezelésére. "A kormánynak így lehetősége lesz majd több pénzt kiutalni az egészségügynek, több pénzt fordítani gyógyszerekre, a szükséges orvosi felszerelésekre" - mondta az elnök, hozzátéve, hogy így egyszerűsödnek az eljárások, könnyebb lesz a beszerzés.


Az államfő ugyanakkor felhívta a román állampolgárok figyelmét, hogy amennyiben tehetik, kerüljék a testi kontaktust, és tájékozódjanak hivatalos forrásokból.


"A hatóságok teszik a dolgukat, a kormány teszi a dolgát, de mi csak a munka egy részét tudjuk elvégezni. Szükségünk van önökre, kedves román állampolgárok! Szükség van arra, hogy tartsák be a hatóságok utasításait, tartsák be a higiéniai szabályokat, és igen, arra is szükség van, hogy amennyiben tehetik, kerüljék a testi kontaktust - tudom, hogy ez kicsit nehéz -, és igen, arra is szükség van, hogy pontos, hivatalos forrásokból tájékozódjanak" - nyomatékosította Klaus Iohannis.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: