2017-06-08 10:18:33• hírek • Agerpres.ro

Iohannis csodálattal tekint a hős londoni román pékre

Klaus Iohannis államfő bevallása szerint csodálattal tekint Florin Morariura, arra a román pékre, akit hősként ünnepelnek Londonban, miután a június 3-i terrorista merénylet idején több menekülő embert elbújtatott üzletében, sőt meg is ütötte az egyik támadót.

"Láttam a róla készült riportokat, és csodálom őt. Mindenképpen értékelendő, amit tett. Olyan rendkívüli polgári bátorságról tett tanúbizonyságot, amely szép példaként szolgálhat a fiatal generáció számára" - fogalmazott Iohannis Washingtonban, az Amerikai Egyesült Államokban élő románokkal való találkozóját követő sajtónyilatkozatában.

Arra az újságírói kérdésre, hogy szóba jöhet-e Florin Morariu kitüntetése, az elnök így válaszolt: "Ez is egy ötlet, miért ne!"

Klaus Iohannis hivatalos látogatáson tartózkodik Washingtonban június 4-e és 9-e között. Szerdán részt vett egy, a Románia és az Amerikai Egyesült Államok közötti stratégiai partnerségi megállapodás 20. évfordulója alkalmából tartott eseményen, majd találkozott az USA-ban élő román közösség képviselőivel. Pénteken Donald Trump elnök fogadja hivatalában a román államfőt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: