2020-06-09 15:35:21• hírek • Agerpres

Iohannis: Úgy véljük, szükséges a veszélyhelyzet meghosszabbítása

Kevesebb korlátozással, de szükség van a veszélyhelyzet meghosszabbítására - jelentette ki kedden Klaus Iohannis államelnök.

'Figyelembe véve, hogy az új koronavírusos megbetegedések száma nem csökkent jelentősen, és továbbra is 150 körüli az intenzív osztályon ápolt betegek száma (...), úgy véljük, szükséges a veszélyhelyzet meghosszabbítása' - mondta Iohannis a Cotroceni-palotában adott sajtónyilatkozatában. Rámutatott, az elkövetkező időszakban lazítanak a korlátozásokon, 'de nem lehet folytatni jelenleg e nélkül az eszköz nélkül'. Továbbra is érvényben maradnak bizonyos intézkedések: a fizikai távolságtartás betartása, a védőmaszk viselése, a tömegek kerülése.


Iohannis szerint a kormány még meg fogja vitatni a veszélyhelyzet meghosszabbításának kérdését. Az elnök ugyanakkor felszólította a törvényhozókat, hogy legyenek felelősek, és szavazzák meg ezt az intézkedést, mivel 'a vírus nem tűnik el egy parlamenti voks nyomán'.


Klaus Iohannis államfő a koronavírus-járvány indokolta intézkedésekről egyeztetett kedden Ludovic Orban miniszterelnökkel, Marcel Vela belügyminiszterrel, Nelu Tătaru egészségügyi miniszterrel, Nicolae Ciucă védelmi miniszterrel, Virgil Popescu gazdasági miniszterrel, valamint az országos katasztrófavédelem vezetőjével, Raed Arafattal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: