2015-09-10 09:36:32• hírek • Blikk.hu

Óránként 750 ezret keres a menekülteken a bandavezér

Akadálytalanul, nagyüzemben, szabott árakon, tucatszám dolgoznak a profi embercsempészek Röszke határában, az M5-ös autópálya melletti benzinkút parkolójában. Mindez alig egy kilométerre zajlik a gyűjtőponttól, ahol egymást kerülgetve száguldoznak a rendőrök .

A Blikk munkatársai beépültek a maffiába. Segítőnk vállalta, hogy mint lehetséges menekültfuvarozókat, bevisz a csempészek közé. Így saját szemünkkel győződhettünk meg arról, miként préselik be a menekült családokat, szedik el pénzüket és indítják útnak a hamis rendszámmal felszerelt autókat a külföldi bűnbandák.

- Napok óta itt tanyáznak, egyre nagyobb forgalmat bonyolítanak. Pár menekült szír férfit kioktattak, hogy a határt átlépve hogy lehet kikerülni a zsarukkal teli gyűjtőpontot, s a kukoricáson át eljutni az autópályánál lévő kúthoz. Ezek az eligazítók visszamentek a határra, és még szerb oldalon ellátják infóval a frissen érkezőket - mondta segítőnk, aki egy nappal korábban már járt a csempészek között, beszélt is a vezetőjükkel, így tőle nem tartanak.

Éppen ezért az ő autójával hajtunk a csempészek uralta parkolórészbe. 6-8 lepukkant autó áll egymás mellett, három rendszám nélkül. Ezekre csak akkor szerelik fel a különféle külföldi rendszámokat, ha már tisztázódott, milyen irányba mennek a menekültekkel. Óriási a nyüzsgés, a csapatokban érkező migránsokat a járda szélére ültetik. Heves alkudozás zajlik, akikkel megegyeznek, azokat terelik is be a kijelölt személyautóba, aztán már fordulnak is a következő családhoz.

A teljes cikket itt olvashatod el!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: