2017-06-20 07:34:59• hírek • Agerpres.ro

Iohannis: Románia egy stabil ország

Románia stabil ország, működőképes gazdasággal - jelentette ki Klaus Iohannis hétfőn Berlinben, az Angela Merkel német szövetségi kancellárral folytatott megbeszélésén. 

'Rövid eszmecserére került sor ebben a témában és azt hiszem, hogy sikerült azt az üzenetet közvetítenem, hogy a kormánykoalíció egy belső válsággal szembesült, de Románia egy stabil ország, működőképes gazdasággal. Kértem az érdekelteket, hogy mielőbb találjanak megoldást a kialakult helyzetre és ez minden bizonnyal meg is fog történni' - nyilatkozta Iohannis az Angela Merkellel közösen tartott sajtóértekezleten.

A német újságírók azon kérdésére, hogy a politikai válság befolyásolja-e az ország külpolitikáját a román államfő azt felelte, hogy a mostani eseményeknek egyáltalán nem lesz semmilyen hatása a román külpolitikára.

'Egy pártok között kialakult válsághelyzetről van szó. Ez a válság semmilyen módon nem befolyásolja az ország külpolitikáját' - szögezte le Iohannis.

Külpolitikai jellegű kérdésre válaszolva Iohannis elmondta: a kétsebességes Európa problémája szinte teljesen megszűnt!

Időközben ez a probléma megszűnt (...) Úgy gondolom, hogy ez részben kommunikáció, meghatározás kérdése volt. A nyugat-európai országok számára fontos volt, hogy ne legyenek olyan országok, amelyek akadályoznak bizonyos projekteket, számunkra, kelet-európai országok számára pedig az volt a fontos, hogy ne legyenek olyan projektek, amelyekben mi nem vehetünk részt. Időközben tisztázódtak ezek a kérdések, mindenki egyetértett abban, hogy a tagállamoknak meg kell adni a lehetőséget, hogy eldönthessék, részt vesznek-e vagy sem bizonyos projektekben" - nyilatkozta Klaus Iohannis államelnök

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: