2020-07-30 10:27:03• hírek • Agerpres/Szatmár.ro

Iohannis: Nem lehetséges a gyerekpénz máról holnapra történő megduplázása

Foto: presidency.ro
Foto: presidency.ro

Nem lehetséges egyik napról a másikra megduplázni a gyerekpénzt, noha szeretné, ha ez valósággá válna – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Klaus Iohannis államfő.

'Nagyon bonyolult helyzetben vagyunk, nemcsak járványügyi szempontból, hanem gazdasági, költségvetési és választási tekintetben is. Ezek közül egyik tényezőtől sem tudunk eltekinteni. Mi őszintén szeretnénk emelni a gyerekpénzt és a nyugdíjakat, de az őszinte óhajtól az őszinte lehetőségig sokszor hosszú az út' – fogalmazott Iohannis.

Az elnök emlékeztetett, hogy az államháztartási bevétel jelentősen csökkent, és a tervezett 3 százalékos költségvetési deficit helyett várhatóan sokkal jelentősebb hiánnyal kell majd számolni. Ha a gazdaság fellendítésére koncentrálunk, nem lehet elvárni, hogy a járvány előtti terveknek megfelelően költekezzen az állam – magyarázta Iohannis.

'A PNL volt az első, aki tavaly javasolta a gyerekpénz megduplázását, és ez meg is történt. A PSD valószínűleg utánozni akarta ezt az intézkedést, és újabb duplázást javasolt, ez azonban jelenleg, máról holnapra megvalósíthatatlan. Ugyanakkor én is és a kormány is azt szeretnénk, hogy ez a duplázás valósággá váljon. Ha nem lehetséges máról holnapra, talán lehetséges lesz szakaszosan, vagy ahogy egyesek mondják, lépésről lépésre. Az első lépést egész biztosan meglehetősen rövid időn belül meg lehet tenni, azt várjuk, hogy a kormány végezzen számítást a költségvetési kiigazításról, és akkor megnöveljük a gyerekpénzt' – mondta az államfő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: