2020-03-24 13:52:42• hírek • Agerpres

Iohannis: Ami eddig javaslat volt, kötelezővé válik. Jön a teljes kijárási tilalom

Fotó: presidency.ro
Fotó: presidency.ro

A koronavírus-járvány fékezését célzó újabb korlátozó intézkedéseket jelentett be kedden Klaus Iohannis államfő, hangsúlyozva, hogy ami eddig ajánlott volt, ezután kötelezővé válik - olvasható az Agerpres tudósításában.

"Megállapodtunk abban, hogy további intézkedésekre van szükség a fertőzés terjedésének fékezése, lassítása érdekében. Így új korlátozások kerülnek bevezetésre abban az értelemben, hogy az, ami eddig javaslat volt, most kötelezővé válik" - mondta az államfő a Ludovic Orban miniszterelnökkel, Marcel Vela belügyminiszterrel, Nicolae Ciucă védelmi miniszterrel és Victor Costache egészségügyi miniszterrel folytatott egyeztetést követően. Iohannis közölte: az embereknek továbbra is lehetőségük lesz elmenni a munkahelyükre és bevásárolni a legszükségesebbeket.


A hatósági vagy otthoni karanténban lévő személyek számára elektronikus felügyeleti rendszert készítenek elő, hogy a korlátozó intézkedéseket mindenki maradéktalanul betartsa.


Arról is döntöttek, hogy a hadsereg személyzete fogja segíteni a rendfenntartó erők, vagyis a rendőrség és a csendőrség munkáját.


Az elnök emlékeztetett, hogy a 65 év fölötti nemzedék a legveszélyeztetettebb, ezért számukra külön korlátozásokat vezetnek be. 'Saját érdekükben gyakorlatilag állandóan otthon kell tartózkodniuk' - mondta Iohannis. Az új rendelkezések ismét katonai rendelet formájában fognak megjelenni a nap végén, és szerdától lesznek érvényesek.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: