2020-04-29 13:00:54• hírek • Agerpres

Iohannis: A PSD azért harcol, hogy a magyaroknak adja Erdélyt

Fotó: presidency.ro
Fotó: presidency.ro

Bírálta szerdán Klaus Iohannis államfő a Székelyföld autonómistatútumának tervezetét, hangsúlyozva, a Szociáldemokrata Párt (PSD) segített az RMDSZ-nek abban, hogy átmenjen a javaslat a képviselőházon.

"Hihetetlen, kedves románok, hogy mi zajlik Románia Parlamentjében. A PSD segített az RMDSZ-nek, hogy átmenjen a képviselőházon egy olyan törvény, amely széles körű autonómiát biztosít Székelyföldnek. Hihetetlen, hova jutottunk ezzel a PSD-vel. Hihetetlen, milyen egyezségekre kerül sor a parlamentben. (...) A nagy PSD azért harcol a parlamenti titkos irodákban, hogy adja Erdélyt a magyaroknak" - fogalmazott az államfő a Cotroceni-palotában adott nyilatkozatában.
 


FRISSÍTÉS: Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke ekkép kommentálta az államfő szavait: "Klaus Iohannis hisztérikus, államelnökhöz méltatlan nyilatkozatot tett, ami a Nagy Románia Párt erőszakos és veszélyes politikájára emlékeztet: a magyarok elveszik Erdélyt. Ma az elmúlt 30 év példátlan megnyilvánulásának voltunk tanúi, hiszen az elnöki palota mikrofonjától zúg a félretájékoztatás és a magyarok elleni gyűlöletkeltés. Az RMDSZ határozottan elutasítja ezt a fajta beszédet és a gyűlöletkeltést. Az államelnöknek elnézést kell kérnie ezért a nagyon veszélyesen elcsúszott mondatáért!"

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: