2017-06-27 18:01:34• hírek • MTI

Intézményeket és cégeket támadott meg a GoldenEye zsarolóvírus

Romániában intézmények és vállalatok számítógépes hálózatait támadta meg az újabb, GoldenEye-nak nevezett zsarolóvírus - közölte kedden a Bitdefender vállalat.

Az Agerpres román hírügynökség által idézett közlemény szerint a vírusellenes programok kifejlesztésére szakosodott román informatikai biztonsági cég szerint a vírus Romániában és a környező országokban, így Ukrajnában és Oroszországban titkosította a felhasználók számítógépen tárolt adatait. A kibertámadás elkövetői pénzt akartak kicsikarni.

A májusban megjelent és a világ számos országában károkat okozó zsarolóvírusokhoz képest a mostani használhatatlanná tette a felhasználók számítógépét, ugyanis az adatok kódolása után a zsarolóvírus lezárta a gépet, és lehetetlenné tette a további használatát, 300 dolláros váltságdíjat követelve.

Májusban mintegy 150 országon söpört végig a WannaCry zsarolóvírus, amelyet szakemberek szerint az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökségtől (NSA) lopták el más szoftverekkel együtt. A kártevő a Windows operációs rendszerek egyik sebezhetőségét használta ki. A támadássorozatot úgynevezett ransomware vírussal követték el, amely láncfertőzést okozott az egymással összeköttetésben lévő számítógépes rendszerekben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: