2011-05-07 13:26:13• hírek • Póti Orsolya

Internetezhetünk a Kossuth-kertben, a régi és az új főteren

Május 7-től kezdve Szatmárnémeti új központjában, a régi főtérén és a Kossuth-kertben is van ingyenes Wireless internet-hozzáférés. A szolgáltatásért havonta a polgármesteri hivatal fizet majd 240 eurós bérletet.

Szatmárnémeti is csatlakozott azon városok közé, ahol a lakosok központi tereken ingyenesen hozzáférhetnek az internethez, navigálhatnak a világhálón, leveleket küldhetnek, munkájukat végezhetik, vagy éppen a szabadban internetezhetnek.

A hálózat hivatalos átadására május 7-én, szombat délelőtt 11 órától került sor a Coposu sétányon, ahol el is indították a szolgáltatást, amely a Coposu sétányt, a 25 Octombrie teret, a Libertăţii teret és a Kossuth-kertet is teljes egészében lefedi.

Az ehhez szükséges eszközöket és felszereléseket a Radiocom, Országos Rádiókommunikációs Társaság biztosítja, az internet-előfizetés pedig havonta 240 eurójába kerül polgármesteri hivatalnak.

A hivatalos átadón Turós Lóránt, az Országos Rádiókommunikációs Társaság igazgatója, valamint Ilyés Gyula Szatmárnémeti polgármestere mondott beszédet. A résztvevők a helyszínen ki is próbálhatták az internetszolgáltató működését.

- Az ingyenes internet szolgáltatás célja, hogy bárki írhasson egy e-mailt, keresgéljen a világhálón a szabadban, és nem az, hogy a területen lakók felmondják szerződéseiket, éppen ezért le vannak tiltva a letöltések - mondta el Túrós Lóránd.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: