2020-04-08 14:20:36• hírek • MTI

Internetes tartalmakat töröltetnek a kínai hatóságok

Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com
Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com

Tartalmakat töröltet a kínai internetfelügyelet a Baidu kínai internetes keresőmotorral – derül ki a hatóság szerdán közzétett közleményéből.

A közlemény szerint az országos felügyelet kedden felkérte a kibertér ellenőrzéséért felelős pekingi hivatalt arra, hogy vonják kérdőre a Baidu illetékeseit a keresőprogram mobilapplikációján fellelhető, Kínában törvénybe ütköző tartalmak miatt, és az ilyen jellegű tevékenységet azonnali hatállyal függesszék fel.
 

A pekingi hivatal szerint az applikáción keresztül nagy mennyiségű „alantas és vulgáris” tartalom vált elérhetővé, valamint kattintásvadász címekkel ellátott cikkek jelentek meg. Ez alapján azt a következtetést vonták le, hogy a felhasználói regisztráció és a tartalom ellenőrzése nem kellően szigorú, ami „problémás” tartalmak közzétételét teszi lehetővé, ez pedig a kínai hatóságok szerint káros társadalmi hatással jár.
 

A közlemény szerint a Baidu illetékesei elmondták: átmenetileg felfüggesztik a szóban forgó csatornák frissítését, és törlik a törvénysértő fiókokat, a felelősökkel szemben pedig szigorúan járnak el. A vállalat emellett fokozza a belső ellenőrzést és javítja az adatbiztonsági rendszerét, hogy garantálni tudja, a jövőben nem fordul elő hasonló eset.
 

Kínában az internetet szigorúan cenzúrázzák, a nem megfelelőnek ítélt – köztük a kínai kormányzattal szemben kritikus vagy a politikailag érzékeny kérdéseket érintő – tartalmakat törlik, illetve az ezeket közzétevő oldalakat elérhetetlenné teszik a kínai internetezők számára. Az országon belül nem érhető el a többi közt a Google, a Facebook, a Twitter és a Youtube sem, de mindegyiknek van helyi, kínai megfelelője a kommunista országban elérhető interneten.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: