2011-06-09 11:46:45• hírek • Szatmár.ro

Szimpózium könyv- és filmbemutatóval

Scheffler János boldoggá avatására készít a püspök életét feltáró film levetítésével, a róla szóló és az általa írt könyv bemutatásával a június 11-i szimpózium.

Miután május 6-án román nyelven tartottak szimpóziumot Scheffler János életéről, pedagógusi, papi, püspöki tevékenységéről, áldozatáról és mártiromságáról, e hónap 11-én magyar nyelvű rendezvény keretében emlékeznek a vértanú püspökre.

A nagyívű szimpózium, mely a Hám János Iskolaközpont dísztermében kerül megrendezésre, 11 órától Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök köszöntőjével veszi kezdetét, majd Dr. Bura László tart előadást Scheffler János életéről. Két könyvbemutatóra is sor kerül: újra kiadják ugyanis a püspök által írt, az utazásainak élményeit rögzítő „Szatmártól Chicagóig - Barangolásaim a szatmári svábok őshazájában" című útirajzot, valamint elkészült Dr. Bura László „Boldog Scheffler János" című könyve, mely az eddigiektől eltérő módon mutat rá a püspök erényeire, a vértanúság tudatos vállalására.

A könyvben a széles látókörű ember jelenik meg, a távlatokban gondolkodó vezető, a szenvedéseket vállaló krisztushívő. A nap különlegességének számít majd a Scheffler Jánosról szóló, „Estote perfecti, Estote perfectores" című film bemutatása és levetítése is, mely csaknem kétórás időtartamban, művészi igényességgel vezeti a nézőket János püspök életének főbb állomásain. Levelein, elmélkedésein keresztül megszólaltatja, utazásain elkíséri, szenvedéseiben is bemutatja a püspököt, aki mindvégig kitartott, Isten akaratát keresve és benne megnyugodva, a jóra, tökéletesre szólítva papjait és híveit.
A filmbemutató után a könyv és film vásárlására és dedikálására is lesz lehetőség.

A szimpóziumra minden érdeklődőt szeretettel várnak.


Scheffler Jánosra emlékeznek
Scheffler Jánosra emlékeznek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: