2012-03-05 11:58:37• hírek • Póti Orsolya

Interkulturális értékeink kerülnek bemutatásra

A Szatmári Caritas Szervezet, a Pro Európa Liga Szatmárnémeti Fiókja nemzetközi szimpóziumot szervez március 7-én az Astoria vendéglőben. A rendezvényen részt vesznek a különféle osztrák, cseh, német, lichtensteini és romániai szervezetek képviselői is.

Március 7-én 9 órai kezdettel nemzetközi szimpóziumra kerül sor az „Interkulturalitás - értékek továbbvitele interkulturális összefüggésben - Következmények a felnőttoktatás szempontjából" elnevezésű projekt keretében, melyben a Grundtvig program is partnerként szerepel.

A Grundtvig program célja nem más, mint az, hogy az európai együttműködési tevékenységek révén elősegítse a felnőttoktatás európai dimenziójának kialakulását. A felnőttoktatás minőségének és hozzáférhetőségének javítása által a program hozzájárul ahhoz, hogy a felnőtt tanuló teljes értékű, aktív tagja lehessen a társadalomnak, bővüljenek a más kultúrákról szóló ismeretei, életminősége, és munkaerő-piaci esélyei javuljanak.

A március 7-i szimpóziumot Löchli Terézia a Szatmári Caritas Szervezet igazgatója nyitja meg, majd Kónya László, a Pro Európa Liga társelnökének „Interkulturális valóság Erdély/Szatmárnémeti múltjában és jelenében" című előadásával veszi kezdetét a rendezvény.

A Szatmári Caritas Szervezet interkulturális értékeit Dr. Schupler Tibor, a Szatmárnémeti Római Katolikus Egyház gazdasági igazgatója, valamint Löchli Tünde igazgatónő ismerteti. A résztvevők további előadásokat hallgathatnak Vagner Arnold szociológus, Dr. Ágoston Ferenc, Lepedus István, Anna Diekmann és Dr. Hanni Rolfes előadásában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: